+36 30 206 6533 | rita@enkeplet.hu

Tudástár

A Human Design elmélete szerint minden embernek egyedi designja van, ami a Human Design chartban ábrázolódik ki.

A Human Design chart létrejöttéhez két számítás történik.

1, A Személyiség oldal (ami sárgával van jelölve):

A születés tényleges időpontját használja a kalkulációhoz. A személyes chart jobb oldalán a bolygók szimbólumai mellett a sárga oszlopban látható számok. Ezek a pozíciók a Személyiségnek tulajdonított tulajdonságokat írják le. Ezeket a tulajdonságokat könnyen felismerjük magunkban, mivel ezek azok, amelyekhez tudatos hozzáféréssel rendelkezünk, és ezért tudunk hozzájuk kapcsolódni. Mivel tudatosan azonosulunk ezekkel a jellemzőkkel, úgy gondolunk a Személyiség oldalunkra, mintha csak ezek a tulajdonságaink lennének.

2, A Design oldal (ami kékkel van jelölve):

Ez a számítás a Napnak születésünk előtt kb. 88 nappal (vagy 88 fokkal) korábbi helyzetén alapul. A személyes chart bal oldalán a bolygók szimbólumai mellett a kék oszlopban látható számok. Ezek a pozíciók a Design, azaz a testtudatunknak tulajdonított jellemzőket írják le, illetve a kevésbé tudatos természetünket. Testünk intelligenciája a tudatos tudatosságunk szintje alatt helyezkedik el, ezért nem feltétlenül férünk hozzá, noha ugyanolyan fontos részét képezi az identitásunknak. Ez az intelligencia bizonyos tulajdonságokon keresztül fejezi ki magát, és más emberek gyakran sokkal tisztábban látják ezeket a tulajdonságokat, mint mi, mivel mi kevésbé vagyunk tudatában.


A típusoknak a Human Designban nagy jelentősége van, mivel segítenek megérteni az egyén szerepét és feladatát az életben. A típus meghatározza az energiamintázatot, a munkastílust, az egészségi állapotot és a kapcsolódási mintázatokat is, és lehetővé teszi az egyén számára, hogy a saját természetes ritmusának megfelelően éljen. A Human Design a központok definiáltságától függően 4 alaptípust különböztet meg.

  1. Generátorok: Az emberek kb. 70% -a generátor típusú. Az ő szerepük az, hogy energiát adjanak az életnek és azoknak a dolgoknak, amelyekkel foglalkoznak. (Altípusa a Manifeszting Generátor)
  2. Projektorok: Az emberek kb. 20% -a projektor típusú. Az ő szerepük az, hogy irányítsák mások energiáját és a figyeljenek másokra. Így segítik a többieket abban, hogy hatékonyabban érjék el a céljaikat.
  3. Manifesztorok: Az emberek kb. 9% -a manifesztor típusú. Az ő szerepük az, hogy megteremtsék és kezeljék a változást az életükben, és elindítsák a dolgokat.
  4. Reflektorok: Az emberek kb. 1% -a reflektor típusú. Az ő szerepük az, hogy megfigyeljék és tükrözzék az emberek és a környezetük energiaáramlását.
Te vagy az építő, a cselekvő, az alkotó. Arra születtél, hogy azt csináld és valósítsd meg, amit szeretsz, és szeresd, amit csinálsz és alkotsz. Így különböző szinteket nyitsz meg a mesteri tudásod felé, ezzel megmutatva másoknak, hogy a munka lehet kielégítő és élvezetes.

Te vagy az építő, a cselekvő, a teremtő. Arra születtél, hogy azt tedd és építsd, amit szeretsz, és szeresd, amit teszel és alkotsz. Néha ugyan gyorsan haladva és lépéseket kihagyva, de te így találsz hatékony, rövidebb utakat másokhoz.

Te vagy az úttörő, az újító, a kezdeményező. Arra születtél, hogy megvalósítsd az inspirációdat, hogy valósággá tedd elképzeléseidet. Cselekedeteidet kreatív késztetéseid indítják be. Kezdeményezéseid és elképzeléseid másokban megállíthatatlan energiát keltenek.

Te vagy vezető, a menedzser, a tanácsadó. Arra születtél, hogy irányítsd és kezeld mások energiáját. Ezzel megmutatod nekik, hogyan lehetnek hatékonyabbak és termelékenyebbek, köszönhetően annak, hogy képes vagy olvasni a másikban és megérteni másokat.
Te vagy az elemző, az értékelő, a megfigyelő. Arra születtél, hogy tükrözd a közösség állapotát, amelyben vagy, és a környezetedre való ráhangolódási képességednek köszönhetően a közösség jólétének termosztátjaként szolgálj.

A Human Design stratégia azt jelenti, hogy az egyénnek milyen módon kell élnie az életét a saját egyedi designja alapján, hogy megtalálja a helyes irányt az életében. A stratégia segít az egyénnek az életfeladatának és szerepének megértésében, és hogy hogyan éljen saját designja szerint, hogy sikeres és boldog legyen.

A Human Design chartban található személyiségtípusnak megfelelő stratégia megismerése az egyén számára lehetővé teszi, hogy az életét a saját ritmusához igazítsa, és hogy az energiáit hatékonyan használja fel a célok eléréséhez. Az egyes személyiségtípusokhoz különböző stratégiák tartoznak, és mindegyiküknek saját módszere van az energiák kezelésére és az életben való előrejutásra.

Annak érdekében, hogy a számodra megfelelő helyzetekbe kerülj, ahelyett, hogy kezdeményeznél, meg kell várnod, hogy az Életerő központod reagáljon bármilyen jelre, helyzetre vagy személyre. A válasz érkezhet hang (uh-huh, uh-uh), morgás, belső érzés vagy öntudatlan mozdulat formájában.

Annak érdekében, hogy a számodra megfelelő helyzetekbe kerülj, ideális esetben, mielőtt cselekednél, jó lenne, ha egy pillanatra elgondolkodnál azon, hogy kiket érint az adott cselekedet, és tájékoztatnád őket arról, hogy mit fogsz tenni vagy nem tenni.

Annak érdekében, hogy olyan helyzetekbe kerülj, amelyek számodra megfelelőek, ideális esetben ahelyett, hogy kezdeményeznél, meg kell várnod, hogy a másik személy jöjjön és megkérjen vagy meghívjon a részvételre.

Ahhoz, hogy a számodra megfelelő helyzetekbe kerülj, ideális esetben a kezdeményezés helyett meg kell várnod egy 28 napos ciklust vagy holdciklust, hogy a helyzetet, projektet vagy kapcsolatot minden lehetséges szempontból értékelni tudd.

A Human Designban a „belső autoritás” az egyén belső tudásának és belső érzékelésének a fontosságára hivatkozik, amely segítségével az egyén megtalálja a helyes utat az életben. Ez azt jelenti, hogy mindenki saját magában hordozza a válaszokat és az igazságot, és hogy a belső megérzéseinkre, intuíciónkra és érzéseinkre kell hallgatnunk ahhoz, hogy megtaláljuk a helyes irányt az életünkben. A lényeg az, hogy az egyén megtalálja a saját belső hangját és azon keresztül vezérelje az életét.

A belső autoritásra való figyelem olyan fontos az életünkben, hogy az segíthet nekünk megtalálni az egyensúlyt és a harmóniát, és lehetővé teszi, hogy megtaláljuk a helyes utat az életünkben. A belső autoritásra való figyelem azonban nem jelenti azt, hogy mások véleménye vagy tanácsa teljesen mellőzhető, hanem azt, hogy az egyénnek mindig szem előtt kell tartania saját belső meggyőződését és belső érzéseit, amikor fontos döntéseket hoz.

Annak érdekében, hogy a számodra helyes döntéseket hozd meg, várnod kell, végig kell menned az érzelmi hullámodon, és el kell érned az érzelmi tisztánlátást, mielőtt döntesz. Így elkerülöd, hogy az érzelmi hullámod magas vagy mélypontjairól, azaz eufóriából, idegességből vagy szomorúságból hoznál döntéseket.

Ahhoz, hogy a számodra helyes döntéseket hozd meg, várnod kell, amíg az Életerő (szakrális) központodból nem érkezik valami reakció az életre. Az itt keletkező zsigeri hangok, mint az uh huh, uh uh uh, vagy sóhajtások, morgások, az energetikai kitágulás vagy blokkolás érzése, tudattalan mozgása… elárulják, hogy van-e, vagy nincs, energiád, ami rendelkezésre áll az adott dologhoz.

Ahhoz, hogy a számodra helyes döntéseket hozd meg, meg kell tanulnod tiszteletben tartani az első  intuitív benyomásodat, az esetlegesen felmerülő kételyek ellenére. Így az intuíciód és a túlélési ösztönöd megmondja, hogy valami vagy valaki egészséges-e számodra. Az intuíciód spontán, a jelenben van, és vigyázz, mert csak egyszer szól!

Ahhoz, hogy biztosan a számodra megfelelő döntéseket hozd meg, azt kell választanod, amiről úgy érzed, hogy megvan benned hozzá a kellő akaraterő. Ezt úgy fogod érezni, mint egy benned fellángoló erőt, ami készen áll arra, hogy használd. Figyelj arra, hogy mit fejezel ki abban a pillanatban, mert bár az egónak nincs hangja, te hallani fogod, hogy van-e erő a hangodban vagy sem.

Annak érdekében, hogy a számodra megfelelő döntéseket hozd meg, figyelned kell arra, mit érzel és hogyan fejezed ki magad, amikor döntesz. Mivel az egyedi identitásod és irányod az adott döntéssel kapcsolatban így fog kifejeződni, jobb ha nem elemzed vagy cenzúrázod ezt. Beszélj néhány közeli bizalmasoddal erről a döntésről és figyelj oda a hangod frekvenciájára. Tisztán, folyékonyan és erőteljesen jön ki belőled? Akkor a meghívás helyes számodra. Ha ezzel szemben a hangod akadozik, és a kijelentéseid zavarosak és homályosak, akkor ez nem a megfelelő meghívás számodra, és nem a te életutad.

Annak érdekében, hogy a számodra megfelelő döntéseket hozd meg, azt kell választanod, amire úgy érzed, hogy van elég akaraterőd, amikor felkérnek. Úgy fogod érezni, mintha egy erő lángolna fel benned, amely készen áll arra, hogy használd. Ehhez kapcsolódhat egy belső igény, hogy te legyél az első és így belevágj az élménybe.

Ahhoz, hogy a számodra helyes döntéseket hozd meg, időt kell szánnod rá, és a döntés meghozatala előtt beszélned kell különböző emberekkel, akikben megbízol, és akik nem próbálják rád erőltetni a véleményüket. Meg kell hallgatnod, mit és hogyan mondasz, és el kell gondolkodnod rajta, hogy idővel tisztán láss.

Ahhoz, hogy a számodra helyes döntéseket hozd meg, meg kell várnod egy holdciklust, körülbelül 28 napot, hogy lásd, hogyan érzed magad, és milyen különböző nézőpontokat képviselsz az adott kérdésben. Amikor a Hold aktiválja a képletedben rejlő kapuidat. Beszélhetsz valakivel, akiben megbízol, és aki nem próbálja rád erőltetni a véleményét, hogy megfigyelhesse, mit és hogyan mondasz.

A Human Designban a „definíció” olyan területet jelöl, amelyben az egyén állandó és stabil energiamintákat hordoz. A definíciók határozzák meg az egyén személyiségének alapvető jellemzőit, viselkedését és reakcióit a külvilágra. Azt mutatja meg, hogy hány energetikai területre osztható az egyén chartja.

Nincsenek meghatározott központjaid, ezért a környezeted nagyon fontos szerepet játszik a döntéshozatali folyamatodban. A számodra megfelelő környezetben kell lenned, és annyi időt kell szánnod rá, amennyire szükséged van az információk helyes feldolgozásához.

Minden meghatározott központod kapcsolatban áll egymással, így az energia folyamatosan áramlik közöttük, és ez segít az információk gyorsabb és önellátó feldolgozásában.

Két, egymással nem összefüggő definíciós területed van, így nincs energiaáramlás vagy állandó kommunikáció közöttük. Jól eshet, ha van olyan ember a környezetedben, aki összehozza ezt a két területet, és időt ad neked az információk feldolgozására és a döntések meghozatalára.

Három, egymással nem összefüggő definíciós területed van, így nincs energiaáramlás vagy állandó kommunikáció közöttük. Több időre és különböző csoportok közötti mozgásra lesz szükséged az információk feldolgozásához és a döntések meghozatalához.

Négy, egymással nem összefüggő definíciós területed van, így nincs energiaáramlás vagy állandó kommunikáció közöttük. Jót tehet neked, ha 2-3 emberrel szorosan tartod a kapcsolatot, és időt kell adnod magadnak az információk feldolgozására és a döntések meghozatalára.

A Human Designban a „profil” az egyén személyiségének egy másik fontos aspektusát jelöli. A profil két számot tartalmaz, például „1/3” vagy „5/1”. Az első szám a személyiség tudatosságát jelöli, azaz azt, hogy az egyén hogyan látja és értelmezi önmagát. A második szám pedig a külvilágban megjelenő szerepét jelöli, azaz azt, hogy az egyén hogyan érinti és befolyásolja a környezetét, ami kevésbé tudatos működés. A profilok segítenek megérteni az egyén viselkedését, reakcióit és kommunikációs stílusát a külvilággal. Az egyén személyiségének másik fontos eleme mellett a definícióval együtt a profil is fontos eleme a Human Design Chartnak, amely segít az egyén életútjának megértésében és a személyiségfejlődésben.

Ebben az életben úgy haladsz előre, hogy addig kutatsz és mélyülsz el abban, ami érdekel, amíg szilárd alapot nem teremtesz a tudásodnak, és meg nem fogalmazol egy elméletet. Ha ez megvan, akkor lépsz a tesztelési fázisba, ahol kipróbálod, és ezen a folyamaton keresztül addig finomítod az elméletedet, amíg az működik.

Ebben az életben úgy haladsz előre, hogy addig kutatsz és mélyíted el az érdeklődési körödet, amíg szilárd tudásbázist nem teremtesz, és elméletet nem alkotsz. Amikor ez megvan, másokat is ráveszel, hogy teszteljék, és az ő visszajelzéseik segítségével addig finomíthatod az elméletedet, amíg be nem válik.

Ebben az életben a természetes tehetséged révén haladsz előre, amely vonz másokat, és arra készteti őket, hogy felkeressenek és hívjanak téged. A kapcsolati hálódból érkező helyes hívások révén bizalmat kapsz a tehetséged tekintetében, és lehetőséged nyílik arra, hogy azt mások szolgálatába állítsd.

Ebben az életben a természetes tehetségednek köszönhetően haladsz előre, amely vonz másokat, és arra készteti őket, hogy felkeressenek és hívjanak téged. A megfelelő hívások révén bizalmat kapsz a tehetséged tekintetében, és megtanulod azt gyakorlati megoldások formájában alkalmazni, hogy másokon segíts.

Ebben az életben próbálgatással és tévedéssel haladsz előre, beleütközöl dolgokba, és felfedezed, hogy mi nem működik, amíg végül megtalálod azt, ami működik. Ekkor vagy képes azt általánossá tenni, és ezt a felfedezést gyakorlati megoldások formájában felajánlani egy általános probléma megoldására.

Ebben az életben próbálgatással és tévedéssel haladsz előre. 30 éves korodig mindent kipróbálsz, és még többet is. 30 évesen a tested arra kér, hogy vonulj vissza és pihenj, de mindig van valami, ami cselekvésre késztet, és arra, hogy kipróbálj dolgokat, hogy felfedezd, mi az, ami tényleg működik. Az 50-es éveidben és azon túl pedig a tapasztalataidat és felfedezéseidet arra használod, hogy objektíven irányíts másokat.

Ebben az életben az emberekkel való bánásmódod, karizmád és befolyásod révén a szűk körödből és kapcsolatrendszeredből adódó különböző lehetőségek révén haladsz előre, kihasználva minden új lehetőséget, hogy megoszd velük az elméletedet, és rávegyed őket, hogy elfogadják és alkalmazzák azt az életükben.

Ebben az életben az emberekkel való bánásmódod, karizmád és befolyásod révén a szűk körödből és kapcsolatrendszeredből adódó különböző lehetőségek révén haladsz előre, kihasználva minden új lehetőséget, hogy megoszd velük az elméletedet, és rávegyed őket, hogy elfogadják és alkalmazzák azt az életükben.

Ebben az életben úgy haladsz előre, hogy válság, forradalom vagy átmenet idején gyakorlatias és hatékony megoldásaiddal megalapozod vezető szerepedet. Megoldások, amelyek hosszú és alapos kutatáson alapulnak, ami akár évekig is eltarthat, és az eredményeket alátámasztó tények telhetetlen keresésén.

Ebben az életben úgy haladsz előre, hogy válság, forradalom vagy átmenet idején gyakorlatias és hatékony megoldások révén megalapozod vezető szerepedet. Olyan megoldások, amelyek a veled született tehetségeden alapulnak, amelyet az évek során a megfelelő kihívások révén ápoltál, és amely olyan tehetség, amely vonzani fog másokat, és arra késztet, hogy felkeressenek téged.

Az életben való előrehaladás három szakaszra oszlik. 30 éves korodig ezerféleképpen próbálod használni veled született adottságodat, de nem sok sikerrel. 30 éves korodban a tested arra fog kérni, hogy vonulj vissza, pihenj és figyelj meg másokat, hogy objektivitást szerezz arról, hogy milyen tehetséged van, és hogyan használd, 50 éves korodtól pedig pontosan tudni fogod, hogyan kell objektíven irányítani vele másokat.

Az életben való előrehaladásod három szakaszra oszlik. Harmincéves korodig mindent és mindenkit kipróbálsz, beleütközöl olyan dolgokba, amelyek nem működnek. 30 éves korodban a tested arra kér, hogy vonulj vissza, pihenj és figyelj meg másokat, hogy objektivitást nyerj mindarról, amit megtapasztaltál, 50 éves korodtól pedig visszatérsz a cselekvéshez, készen arra, hogy tapasztalatból és objektivitásból másokat irányíts. Bár a vágyad és a késztetésed, hogy új dolgokat próbálj ki, mindig megmarad.

A Human Designban minden típusnak van egy saját „aláírása”, ami az egyes típusok energetikai érzése, amikor összehangoltan működnek – de ez egyben az az ajándék is, amelyet megosztanak a körülöttük lévő többi típussal. Az „Önmagad” követése segít az egyénnek megérteni, hogy hogyan tudja maximalizálni a képességeit és lehetőségeit, és a legjobb eredményeket elérni a saját életében.

Ha jó úton jársz, akkor hatalmas elégedettséget érzel, tiszta és egyszerű elégedettséget. Élvezed, amit csinálsz, az idő elrepül, jól érzed magad azzal kapcsolatban, hogy mivel töltötted az idődet és az erőfeszítéseidet…..

Ha jó úton jársz, akkor nagyszerű békét érzel magadban és másokkal kapcsolatban is. Minden simán és ellenállás nélkül folyik, szabadon lehetsz, teheted és mondhatod, amit akarsz, anélkül, hogy félreértéseket okoznál…

Ha jó úton jársz, akkor hatalmas belső sikerélményt érzel. Úgy érzed, hogy meghallgatnak és elismernek mások, azt éled meg, hogy elég vagy, és hogy mások látják benned, hogy ki vagy és hogyan tudsz segíteni nekik.

Ha jó úton jársz, akkor az életben a meglepetés és az öröm állandó állapotát érzed. Örülsz az embereknek és a lehetőségeknek, amelyek eléd tárulnak, úgy érzed, hogy a számodra megfelelő helyen vagy…

A „Not Self” (Nem önmagad) a Human Design egy olyan fogalma, amely azt jelzi, amikor az egyén nem követi a saját stratégiáját és autoritását, és helyette olyan viselkedést mutat, amely nem tükrözi a valódi természetét és személyiségét. Ez általában frusztrációhoz, stresszhez és konfliktushoz vezet, mert az adott személy nem képes megtalálni a saját útját, és nem élheti meg teljes potenciálját. Ennek eredményeként akadályok, problémák és nehézségek sorozata léphet fel. A „Not Self” állapot az önismeret hiányára és a helytelen döntések meghozatalára vezethet, amelyek nem támogatják az egyén személyes és szakmai fejlődését.

A frusztráció annak a jele, hogy letértél a helyes útról, és hogy az energiádat rossz módon és olyan dolgokra fordítod, amelyek nem megfelelőek számodra. Kimerültnek érzed magad, nincs energiád a munkához, nincs erőd, energiahiányos vagy, mintha lemerült volna az akkumulátorod.

A harag az a jel, amely azt jelzi, hogy nem vagy a helyeden, és megakadályozod magad abban, hogy úgy tedd és mondd a dolgokat, ahogyan szeretnéd, hogy ne bosszants fel másokat, ne bánts meg másokat, vagy ne menj szembe a szabadságoddal. Kimerültnek érzed magad, nincs erőd a folytatáshoz, nincsenek érzelmeid…

A keserűség annak a jele, hogy letértél a helyes útról, és hogy az energiádat rossz emberekre és helyzetekre fordítod. Úgy érzed, nem ismernek el, nem vesznek figyelembe, az az érzésed, hogy nem vesznek észre, kimerült az energiád…

A csalódás annak a jele, hogy letértél a helyes útról, és hogy rossz emberekkel vagy körülvéve, tehát a környezeted nem tesz jót neked. Úgy érzed, hogy a nagyfokú érzékenységed problémát jelent, mások támadásnak érzik, amit mondasz…

A központok a Human Design rendszernek fontos elemei, amelyek az egyén különböző aspektusait mutatják meg. A Human Designban 9 központ van, amelyek mindegyike különböző energiákat és tulajdonságokat képvisel. Minden központ lehet nyitott vagy definiált. Ha egy központ definiált, akkor azt az egyén teljesen magáénak érzi, és állandóan jelen van az életében. Ha egy központ nyitott, akkor az egyén fogékonyabb lehet mások energiáira és hatásaira ezen a területen.

Nyitott

Kérdése: Megpróbálok megszabadulni a nyomástól?
A nyitott Gyökérközponttal nem tudod fix módon kezelni a stresszt és a nyomást, és ezt ráadásul még át is veszed másoktól és fel is erősíted magadbann. Az életedet azzal töltöd, hogy megpróbálsz megszabadulni tőle: nem hagyod abba a dolgok intézését, mindig rohansz… Ami azt az érzést kelti benned, hogy nincs időd az életedre. Használd a Stratégiádat és az Autoritásodat arra, hogy ne hagyd, hogy a nyomás befolyásolja a döntéseidet.

Definiált

A Gyökérközpont definiáltságával folyamatos nyomás alatt állsz, a tempód és a sebességed mindig ugyanaz. A fizikai és érzelmi stressz kezelésének, valamint a túlélésre és az egészség megőrzésére irányuló nyomás feldolgozásának van egy rögzített és következetes belső módja minden szinten.

Nyitott

Kérdése: Tudom-e, hogy mikor elég az elég?
A nyitott szakrális központ esetében az energiád és a ritmusod nem következetes. Így amikor ezt az energiát másoktól veszed fel és felerősíted, elkezdesz tenni, nyomni és erőltetni dolgokat anélkül, hogy tudnád, mikor kell abbahagyni, vagy hogy meg tudnád határozni, mikor elég, ami végül kiégéshez vezet. Használd a Stratégiádat és az Autoritásod, hogy tudd, mikor és milyen munka mellett kötelezd el magad.

Definiált

A Szakrális központ definiáltsága azt jelzi, hogy a nap 24 órájában, a hét minden napján megbízhatóan hozzáférhetsz a vitalitásodhoz, az energiádhoz és a tiszta kreatív potenciálodhoz. Mindig a zsigeri válaszok révén történjen ez, mivel a válaszaid az energiaszint és a rendelkezésre állás saját barométereként működnek.

Nyitott

Kérdése: Még mindig ragaszkodom olyan dolgokhoz, amelyek nem tesznek jót nekem?
Ha az Intuíciós központod nyitott, állandó bizonytalanságérzet van benned, ezért spontán döntésekkel próbálod megszerezni a hiányzó biztonságot, és olyan dolgokhoz ragaszkodsz az életedben, amelyek nem tesznek jót neked, de megadják neked azt az érzést, amit keresel. Használd a Stratégiádat és az Autoritásodat arra, hogy csak azt tartsd meg az életedben, ami jó neked.

Definiált

A intuíciós központ definiáltsága azt jelzi, hogy állandó és spontán hozzáféréssel rendelkezel intuíciódhoz, ösztönös megérzéseidhez és első benyomásaidhoz, amelyek lehetővé teszik számodra, hogy a jelenben reagálj, biztonságban érezd magad, túléld és egészséges maradj, ha teljesen megbízol bennük.

Nyitott

Kérdése: Még mindig próbálom elkerülni a konfrontációt és az igazságot?
Ha a Solar Plexus nyitott, akkor nagyon sebezhető vagy mások érzelmeivel szemben, így amikor magadba szívod és felerősíted a körülötted lévők érzelmeit, gyorsan érzelmi szélsőségekbe kerülsz. Ezekből megtanultad, hogy ne tegyél vagy mondj semmi olyat, ami felzaklathat másokat, hogy elkerüld ezeket a szélsőségeket. Használd a Stratégiádat és az Autoritásodat, hogy felismerd, milyen konfrontációra van szükség.

Definiált

A definiált Solar Plexus által megvan az a képességed, hogy az érzelmek és hangulatok teljes spektrumát érzelmi hullám formájában megtapasztald, és ezzel színezz be mindent magad körül, ezért számodra nincs igazság a mostban, és döntések előtt érzelmi tisztánlátásra kell törekedned.

Nyitott

Kérdése: Még mindig próbálok valamit bizonyítani magamnak és másoknak?
A nyitott Szív központ miatt az akaraterőd nem következetes, és ez kihat az önbecsülésedre, ezért arra kényszeríted magad, hogy többet tegyél, többet legyél és többet teremts, mint mások, miközben kevesebbel is beéred, és megpróbálod túlkompenzálni azt, amit úgy érzel, hogy hiányzik, hogy mások lássák, mennyit érsz. Használd a Stratégiádat és az Autoritásodat arra, hogy kompromisszumot köss, és fogadd el, hogy nincs mit bizonyítanod.

Definiált

A Szívközpont defniáltságával folyamatosan hozzáférhetsz az akaraterődhöz és a természetes önbizalmadhoz, egódhoz, önbecsülésedhez és önértékelésedhez, amelyet minden ígéreted betartásával megerősítesz, és amikor megőrzöd integritásodat mindenben, amit mondasz és teszel.

Nyitott

Kérdése: Még mindig keresem, hogy ki vagyok és mi az irányom?
A nyitott G-középponttal a megszállottja vagy annak, hogy ki vagy és hová tartasz, ezért kétségbeesetten próbálsz olyan címkéket találni, amelyek meghatároznak téged, hogy biztonságban érezd magad, ahelyett, hogy elfogadnád, hogy attól függsz, hogy kivel vagy és mire van szüksége tőled. Várd meg, hogy mások kezdeményezzenek, és használd a Stratégiádat és az Autoritásodat arra, hogy megtaláld a megfelelő helyeket, amelyek elvezetnek ahhoz, hogy megtudd, ki vagy.

Definiált

A definiált G-középponttal megbízható önazonosság-érzéssel rendelkezel, amely biztonságérzetet ad abban, hogy ki vagy, egy meghatározott irányt az életedben, amely segít abban, hogy tudd, merre tartasz és hogyan akarsz fejlődni, a szeretet adásának és fogadásának meghatározott és következetes módját, valamint az önszeretet természetes érzését.

Nyitott

Kérdése: Még mindig próbálom felhívni magamra a figyelmet?
Ha a Torok nem definiált, nyomást érzel, hogy lássanak, hogy észrevegyenek, hogy meghallgassanak, hogy beszélj… és ez arra késztet, hogy tegyél dolgokat, csak hogy levezesd ezt a nyomást, így a végén kezdeményezel helyzeteket, túl sokat beszélsz és bizonytalannak érzed magad, mert nem tudod, hogyan fejezd ki magad. Várd meg, hogy mások meghívjanak a megosztásra, és használd a Stratégiádat és az Autoritásodat, hogy a megfelelő időben és mennyiségben történjen a kommunikációd.

Definiált

A Torokközpont definiáltsága azt jelzi, hogy a kommunikációdnak, a cselekvésednek és a mozgásodnak van egy állandó és megbízható stílusa és ritmusa. Arra vagy tervezve, hogy a magad módján vonzd magadra a figyelmet, és hogy minden, amit mondasz, arra hatással van az a Központ, amelyikhez kapcsolódik: gondolatok, érzelmek stb.

Nyitott

Kérdése: Próbálok mindenkit meggyőzni arról, hogy magabiztos vagyok?
A nyitott Ajna esetén nincs egy rögzített és következetes gondolkodásmódod, információmegőrzésed vagy -feldolgozásod, ami bizonytalanná tesz téged azzal kapcsolatban, hogy képes leszel-e kifejezni, amit gondolsz, és ezt a bizonytalanságot úgy próbálod kompenzálni, hogy túlságosan rögzült és merev vagy a gondolataidban, következtetéseidben vagy véleményedben. Várd meg, amíg megkérdeznek, és használd a Stratégiádat és az Autoritásodat arra, hogy megoszd a véleményedet.

Definiált

Az Ajna-központ definiáltságával a gondolkodásodnak, vizsgálódásaidnak, konceptualizálásodnak és a hozzád érkező információk mentális feldolgozásának rögzített és megbízható módja van. Így mentális működésed stabil, és mindig ugyanazokat a mintákat követed, ami nagyon megnehezíti mások számára, hogy befolyásoljanak, hogy mi jön ki belőled.

Nyitott

Kérdése: Olyan dolgokra gondolok, amelyek nem számítanak?

Egy nyitott Fejközponttal az inspiráció a környezetedből érkezik hozzád, így állandó nyomás alatt vagy az összes egyszerre érkező ötlet miatt, vagy azért, mert nem vagy inspirált. Amikor az elméd azt mondja, hogy annak kellene lenned, és ez tudásvágyat, zavarodottságot és a kétségeket okoz, akkor elveszíted a fókuszt arról, ami igazán számít. Használd a Stratégiádat és az Autoritásod hogy a fontos dolgokra összpontosíts.

Definiált

A Fejközpont definiáltságával állandó nyomás alatt állsz, hogy megismerd, megértsd a dolgokat és megold a saját kételyeidet. Van egy állandó és következetes módszered arra, hogyan kezeld ezt a nyomást, és hogyan dolgozz fel különböző gondolatokat és inspirációkat.

A Human Design PHS (Primary Health System) emésztés része azt mutatja meg, hogy testünk hogyan, milyen körülmények között képes legjobban feldolgozni a tápanyagokat és akár milyen furcsa az információkat is. Amennyiben ezt betartod, akkor a tested (és az agyad is) optimálisan működik. Ha úgy étkezel, ahogyan a designodban kódolva van, akkor a tested alkalmassá válik, hogy kihozd magadból a maximumot. De ehhez el kell felejtened mindent, amit eddig az egészséges étkezésről tanultál!

Ahhoz, hogy mind az ételt, mind az információt jól és hatékonyan tudd megemészteni, számodra az egyszerűség a kulcs. Az a legkedvezetőbb, ha nem egyszerre eszed a különböző ételeket, hanem felváltva (egy kanál krumpli, majd egy szelet hús, majd megint jöhet egy krumpli stb., nem pedig egy falatban). Az ételeket legjobb, ha egyszerűen készíted el. Étkezéseidnél gondolj az Ősemberek étrendjére, étkezési módjára. Csak akkor egyél, ha igazán éhesnek érzed magad.

Ahhoz, hogy az ételeket és az információkat jól és hatékonyan emészd meg, számodra kulcsfontosságú a szelektivitás. Nem számít, hogy mennyire összetett vagy egyszerű az étel, a lényeg, hogy újra és újra ugyan azokat az ételeket kell enned. Nem baj, ha túl szűk a választék. Nem kell kényszerítened magad, hogy olyan ételt egyél, amit nem szeretsz, vagy új ételeket próbálj ki. Neked elég az a szűk választék, amit szeretsz!

Az ételek és információk jó és hatékony emésztése érdekében a hőmérséklet kulcsfontosságú számodra. A tested nagyon érzékeny az elfogyasztot étel és ital hőmérsékletére, ezért fontos, hogy a testhőmérséklet alatti folyadékokat igyál és az ételeket a lehető legkevésbé manipuláltan fogyaszd, ha lehet és „hidegen”. (pl. szendvicsek, hidegkonyhai készítmények)

Ahhoz, hogy az ételeket és az információkat jól és hatékonyan emészd meg, a környezet kulcsfontosságú számodra. Nagyon érzékeny vagy a külső ingerekre, ezért evés közben mozognod kell (séta közben, utcán), vagy olyan környezetben kell étkezned, amely vizuálisan stimuláló (pl. TV), vagy ahol emberek vesznek körül. (Tanulásnál is működik ez az ingerdús környezet.)

Ahhoz, hogy jól és hatékonyan emészd meg az ételeket és az információkat, a környezeted hangereje kulcsfontosságú számodra.Nagyon érzékeny vagy a hangokra, ezért csendnek kell körülötted lennie, hogy semmi ne zavarjon étkezésben közben. Igyekez nem beszélgetni evés közben, sőt a legjobb ha egyedül étkezel. Az sem baj, ha egy nap csak egyszer eszel.

Az ételek és az információk jó és hatékony megemésztéséhez a környezetedben lévő fény kulcsfontosságú számodra. Nagyon érzékeny vagy a fény típusára, ezért a legjobb számodra, ha naplemente után étkezel, így jobban felszívodnak a tápanyagok. Jót tesz neked az időszakos böjt, amikor napközben nem eszel, csak naplemente után (de akkor bármekkora mennyiséget elfogyaszthatsz).

Ahhoz, hogy mind az ételt, mind az információt jól és hatékony emészthesd meg, számodra az egyszerűség a kulcs. Legjobb ha az ételed minél kevesebb összetevőből áll és azokat egymás után fogyasztod el.(először a húst edd meg, majd a köretet.) A főzésnél törekedj az egyszerűségre. Csak akkor egyél, ha igazán éhesnek érzed magad.

Ahhoz, hogy az ételeket és az információkat jól és hatékonyan emészd meg, számodra kulcsfontosságú a szelektivitás.
Nem számít, hogy mennyire összetett vagy egyszerű az étel, a lényeg, hogy legyenek meg a kedvenc ételeid amiből tudsz válogatni. Fontos, hogy nyitott maradj az új ételek kipróbálására, de anélkül, hogy kényszerítenéd magad, hogy olyasmit egyél, amit nem szeretsz.

Az ételek és információk jó és hatékony emésztése érdekében a hőmérséklet kulcsfontosságú számodra. A tested nagyon érzékeny az elfogyasztot étel és ital hőmérsékletére, ezért fontos, hogy a testhőmérséklet feletti folyadékokat igyál, és az ételeket „azon melegében” és leginkább sütve, főzve fogyaszd el.

Ahhoz, hogy az ételeket és az információkat jól és hatékonyan emészd meg, a környezet kulcsfontosságú számodra. Nagyon érzékeny vagy a külső ingerekre, ezért nyugodt helyen és/vagy egyedül kell lenned evés közben, Nyugodt és megnyugtató környezetben kell enned.

Ahhoz, hogy jól és hatékonyan emészd meg az ételeket és az információkat, a környezeted hangereje kulcsfontosságú számodra. Nagyon érzékeny vagy a hangokra, ezért olyan „zajokra” van szükséged magad körül, amelyek kellemesek és stimulálóak. Neked jó beszélgetésekre van szükséged evés közben vagy egy kellemes zenére. Számodra az a jó, ha gyakran eszel (a tanulásnál pedig hosszabb időn keresztül ismétlődően tanulni).

Az ételek és az információk jó és hatékony megemésztéséhez a környezetedben lévő fény kulcsfontosságú számodra. Nagyon érzékeny vagy a fény típusára, ezért a legjobb számodra, ha nappal, napfénynél eszel. Így szívódnak fel legjobban a tápanyagok.

A Human Design PHS (Primary Health System) környezet része azt mutatja meg, hogy számodra mi az ideális hely a munkához, élethez. A tested a neki megfelelő helyen „rezonál” legjobban. Itt veszed fel a leghatékonyabban az információkat, ellazult vagy és biztonságban érzed magad. A számodra megfelelő helyen könnyebb élned a designod!

Amennyiben követed a stratégiádat és autoritásodat, akkor számodra a legmegfelelőbb hely egy olyan környezet, ahol biztonságban érzed magad, ahol csak egy bejárat van, és ahol bármikor láthatod és ellenőrizheted, hogy ki lép be, ki távozik és mikor. Így tudod legjobban megvalósítani a benned rejlő lehetőségeket.

Amennyiben követed a stratégiádat és autoritásodat, akkor számodra egy olyan környezet megfelelő, ahol új dolgokat találsz, olyan dolgokat, amelyeket szeretsz, és amely az üzlethez vagy az energia, az áruk vagy az erőforrások cseréjéhez kapcsolódik. Így tudod legjobban kibontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket.

Amennyiben követed a stratégiádat és autoritásodat, akkor számodra a legmegfelelőbb hely egy olyan környezet lesz, amely többé-kevésbé párás, ahol mindenféle emberrel összegyűlhetsz, és ahol valaminek a mássá válása zajlik. Így tudod legjobban megvalósítani a benned rejlő lehetőségeket.

Amennyiben követed a stratégiádat és autoritásodat, akkor számodra egy olyan környezet megfelelő, amelyik lehetővé teszi számodra, hogy másoknál magasabbra kerülj, ahol rálátásod van a dolgokra, láthatod a nagy képet, és ahol te döntöd el, hogy kivel kommunikálsz. Így tudod legjobban kibontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket.

Amennyiben követed a stratégiádat és autoritásodat, akkor számodra egy olyan környezet megfelelő, amelyik az utca szintjén van, ahol láthatod, mi történik, és kapcsolatba léphetsz azzal, aki és ami körülötted van. Így tudod legjobban kibontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket.

Amennyiben követed a stratégiádat és autoritásodat, akkor számodra egy olyan környezet megfelelő, amely két teljesen különböző hely között helyezkedik el, vagy ahonnan egy teljesen más hely felé tekinthetsz, mint ahol jelenleg vagy. Így tudod legjobban kibontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket.

Bővebb elemzést Szeretnél?

Ha felkeltettem az érdeklődésedet és szeretnél egy bővebb elemzést, vedd fel velem a kapcsolatot!
Személyreszabott elemzést szeretnék!

Személyre szabott elemzést szeretnék!

Amennyiben személyre szabott Human Design elemzést szeretnél, küldd el nekem az adataidat. A részletek egyeztetése céljából keresni foglak.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

A Kék Ji King

Korán ébredő kedvezmény augusztus 31-ig: 25.000 Ft  (65€)

Teljes ár szeptember 1-től: 28.500 Ft (75€)

Rendeld meg most a könyvet, és élvezd a 3 szuper kupon által nyújtott extra kedvezményeket!

Ha komolyan érdekel a Human Design, ez a könyv kihagyhatatlan számodra!