bLOG

Hogyan válassz magadnak Human Design tanácsadót?

Egyre divatosabb módszertan már Magyarországon is a Human Design, egyre többen foglalkoznak vele. Jogosan merül fel a kérdés, hogy kihez is fodulhattok segítségért?
Az első válasz nyilván az, hogy aki szimpatikus számodra.
De ezen a válaszon túl több dologra is szeretnék rávilágítani, mint választási szempont.

1, Mióta foglalkozik ezzel a módszerrel a tanácsadó

A Human Design egy nagyon összetett, több rétegű módszertan,így nagyon fontos, hogy mennyi ideje foglalkozik vele az általad választott tanácsadó és milyen szinten, hol tanulta a módszert, akihez szeretnél menni.

A jéghegy modell itt is nagyon jól alkalmazható:
A jéghegynek csupán 10%-a látszik állítólag a víz felszíne felett. A Human Design módszertanban ehhez a felszínhez tartozik a Típusod, Profilod és Központjaid minősége.
Ez az Énképlet Akadémiában nagyjából az alapmodul-hoz tartozik. Ezek is nagyon sokat mondanak el rólad és a módszertan újdonsága miatt elemi erővel tudnak hatni.
Viszont, ha az emberi működésre, mint komplex rendszerre tekintünk, akkor a jéghegy alsó részével is tisztába kell lennie a Human Design tanácsadónak, különben az egész tanácsadás csak a felszínen marad.

2, Mi van a feszín alatt?

Nagyon közel, de már mélyebb réteg, ha a benned futó csatornarendszerek, áramkörök is ismertek, a tanácsadó érti azok összefüggéseit.
Fontos információkat hordoz egy-egy bolygó pontos helye, annak működése.
Egész létünk meghatározója pedig életfeladatunk, keresztünk, életutunk.
Érdemes rákérdezni, hogy ezekről is tanult-e az adott tanácsadó. Ez az Énképlet Akadémián a Haladó szint.

3, Honnan származnak az elakadásaink?

Hát itt már igazi mélyvízi búvárnak kell lennie a Human Design tanácsadónak.
Mert hiába ismered meg a fenti rétegeket, előbb utóbb eljön az a felismerés, hogy OK, ezt értem, de miért nem tudok így működni?

Ehhez már a képletben olyan mélységeket kell ismerni, amit az Énképlet Akadémián az Expert szinten mutatok be.

Ha csak ismerkedni szeretnél a Human Design képleteddel, arra alkalmas egy olyan tanácsadó, aki az első két szintet tanulta valahol.

Ha mélyebb megértést és változást is szeretnél az életedben, illetve, ha arra vágysz, hogy valaki összefüggéseiben is lássa a képletedben a potenciálokat és elakadásokat, akkor ahhoz már mind a 3 szint ismerete szükséges.

Ez utóbbiban tudok neked segíteni. Önmagad megértéséhez a Human Design képleted teljes mélységét átlátom, a változást pedig coaching eszközeimmel tudom támogatni.

4, Fontos-e a tanácsadó kora?

Alapvetően 4 fontos életszakaszt lehet elkülöníteni.

1, Az első 30 év. Csak akkor menj 30 év alatti tanácsadóhoz, ha még te magad sem töltötted be a 30. évedet. 30 éves korunk körül teszi meg a Szaturnusz az első körét.
Ez a bolygó megmutatja a határainkat, de támaszt és struktúrát is ad.
Ha már elmúltál 30 éves, akkor már lett arról tapasztalatod, hogy hol mennyit bírsz, míg fiatalabb korodban ezekkel nem nagyon vagy tisztában. Ilyenkor válunk igazán felnőtté, megérkezik a felelősségvállalás témája az életünkbe.

2, Utána következik egy viszonylag stabil energetikai időszak: általában megtaláljuk a helyünket az életben, munkánkban, és a családalapítás kerül fókuszba.

3, A következő mérföldkő 40-45 éves korunk között érkezik el, amikor jön a sokat emlegetett B oldal. Az Uránusz ebben az időszakban megy egy fél kört a születési időpontunkhoz képest és bajkeverőnek is nevezik a bolygót.
Ilyenkor újra Önmagunk kerülünk fókuszba, feltesszük azt a kérdést: Ki, ha nem én, és mikor ha, nem most?
Legtöbb ember ilyenkor keresi a megújulást az életében, késztetést érzünk valami új létrehozására. Ennek az időszaknak a témájával olyan Human Design tanácsadóval érdemes konzultálni, aki már túl van ezen az időszakon.

4, A Chiron bolygó visszatérése a Chiron sérülés témáját erősíti fel életünkben 50 éves korunk körül. Ha ezt sikerül jól megdolgoznunk, akkor válhatunk igazán egésszé. Erősen provokáló energia, felteszi a kérdést: Mestere lettél életednek? Ennek a témájáról is olyan tanácsadóval érdemes konzultálni, aki megélte saját életében ezt a visszatérést.

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a 3. és 4. fázis amikor elérkezett az életembe, már ismertem a Human Designt. Próbáltam előre készülni ezekre a fordulókra, de saját életemben is azt tapasztaltam, hogy igazán csak utána értettem meg, hogy miről is szólnak ezek a bolygók a gyakorlatban.

Szóval olyan tanácsadóhoz érdemes fordulni, aki veled egykorú vagy idősebb nálad, így tud rálátással lenni teljesen az élethelyzetedre.

5, Utolsó kérdés: Mióta gyakorolja a Human Designt?

1, Nagyon fontos a tanulási idő, mennyi ideig és milyen mélységben tanulta.

 A Human Design egy nagyon összetett rendszer, szükséges benne elmélyülni ahhoz, hogy más emberekkel is foglalkozni tudjon valaki, ne csak saját magát kezdje megérteni.

2, Milyen régóta gyakorolja?

Mivel a Human Design egyik legfontosabb eleme a dekondícionálás folyamata, ami minimum 7 évig tart, ezért ez szintén nagyon fontos kérdés.
A kondicionálás az elvárások, a nyomás és a félelmek rétegei, amelyeket születésünktől fogva ránk rak a környezetünk (család, iskola, társadalom). Ezek egy része összhangban van autentikus énünkkel, de nagy része viszont inkább gátló hiedelemként jelenik meg bennünk.

A dekondícionálás az a folyamat, amikor elengedjük azokat a viselkedési formákat, gondolkodási és érzelmi mintázatokat amik tulajdonképpen nem is mi vagyunk, nem szolgálnak minket.
Ennek első és fontos lépése, hogy megismerkedjünk Human Design képletünkkel, de ez csak a kiindulási alap.

Ha igazi változást szeretnél, akkor kezdődik egy igazi hosszú és kemény önismereti munka, hogy ezeken a korlátozó hiedelmeken túllépjél.
Ehhez már a tanácsadó részéréről több is kell, mint a Human Design módszer ismerete. Ha orvosi hasonlattal élek, akkor Human Design diagnosztikai eszköznek jó, de nem kezelésre való. Olyan, mint egy röntgen felvétel: segít megállapítani az elakadásokat.
A változáshoz más módszerek is kellenek: coaching eszközök, légzéstechnika, relaxációs módszerek ismerete. Szóval ezt is érdemes lecsekkolni, hogy a HD módszertanán kívül mivel tud még neked segíteni a változásban a tanácsadó.

Ezért érdemes rákérdezni, hogy hány éve foglalkozik ügyfelekkel és hol tart a saját dekondícionálási folyamatában. Milyen változást hozott az életében ez a módszer? Mit tudott meghaladni magában?

Mivel a Human Design egy gyakorlati tudás (nagyon komoly elméleti hátérrel), az is fontos, hogy hány ügyféllel dolgozott már.

Miért érdemes engem választanod?

Az elmúlt 11 évben jópár ügyfél sok témájával dolgoztam, amelyek közül legtöbb a saját életemben is visszaköszönt. Mindig újabb és újabb rétegek tárulnak fel a hitrendszereinket tekintve, ezért az önismereti munka a Human Designnal is egy aktív, hosszú folyamat.

Bővebben itt olvashatsz rólam, ha felkeltettem az érdeklődésedet.

Ha szeretnél Te is rálátni korlátozó hiedelmeidre és keresed a változás lehetőségét, akkor várlak szeretettel és elfogadással!

Bejelentkezni itt tudsz hozzám.

Rendszeresen tartok a témában előadásokat, ezért érdemes ellátogatnod az ÉNKÉPLET Facebook oldalára és megtekinteni a soron következő eseményeket.

Ne maradj le!

Iratkozz fel hírlevelemre!

Különleges ajánlatomvan számodra!

Ingyenes Human Design elemzést készíthetsz röpke pillanatok alatt! Csak kattints az „Ingyenes Body Chart” gombra, és ismerd meg a saját designodat! Itt az idő, hogy felfedezd a valódi énedet és az utadat az életben!

Még ezek is érdekelhetnek

Human Design Félelmek

Belénk kódolt félelmek

A Human Design segítek neked azonosítani és kezelni a félelmeidet, hogy megtaláld a belső biztonságod és cselekvőképességed. Törj át a félelem falain és lépj előre az életedben az önvalód felé vezető úton.

TOVÁBB OLVASOM »